Kalendarium

Här hittar du information om olika evenemang, seminarier, demonstrationer och konferenser som Kvinna till Kvinna medverkar i världen över.

2012-12-08, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Samtal med Sima Samar från Afghanistan

Välkommen till ett samtal med Sima Samar från Afghanistan
– årets Right Livelihood-pristagare

Sima Samar har gjort stora insatser för hälsovård och utbildning framförallt för kvinnor och barn i Afghanistan genom organisationen Shuhada som hon var med och grundade 1989. Hon är politiker och var under ett par år minister för kvinnofrågor i Afghanistans interimsregering. Sedan 2004 leder hon Afghanistans Independent Human Rights Commission som övervakar och rapporterar om brott mot mänskliga rättigheter i Afghanistan. Hennes engagemang innebär att hennes eget liv utsätts för stora risker.

Right Livelihood-juryns motivering:
"för hennes ihärdiga och modiga engagemang för mänskliga rättigheter, särskilt kvinnors rättigheter, i en av världens mest komplexa och farliga regioner."

Det så kallade "alternativa Nobelpriset" delas årligen ut i Sveriges Riksdag "för att hedra och stödja de som funnit praktiskt genomförbara lösningar på vår tids största utmaningar". Priset instiftades 1980.

Årets Right Livelihood-pristagare tar emot priset den 7 december. Dagen efter pris-utdelningen har du möjlighet att lyssna på Sima Simar på detta seminarium, som hålls på engelska.

Moderator: Erik Helmerson, ledarskribent på Dagens Nyheter samt författare.
Datum: Lördag 8 december.
Tid: 13:30-15:00.
Var: ABF-huset (Palmesalen), Sveavägen 41, Stockholm
Anmälan: Senast 6 dec till leila.rayes@kvinnatillkvinna.se

Arrangörer: Kvinna till Kvinna, Operation 1325 och Svenska Afghanistankommittén.

OBS! Begränsat antal platser.

» Tillbaka till kalendariet